Pearly penile papules behandeling

Hoe ziet de pearly penile papules behandeling eruit?

Het is erg belangrijk dat u de afwijkingen door een dermatoloog laat beoordelen aangezien ze gemakkelijk verward kunnen worden met bijvoorbeeld genitale wratten en het kan dan zomaar zo zijn dat u een verkeerde behandeling ontvangt. Wanneer het bij u daadwerkelijk pearly penile papules betreffen kunt u er voor kiezen om een pearly penile papules behandeling te ondergaan. Echter hoeven pearly penile papules niet perse te worden behandeld. Wanneer men toch besluit dit om cosmetische redenen te doen kan de dermatoloog u twee effectieve behandelmethoden aanbieden. De eerste methode om pearly penile papules te behandelen is door middel van electrocoagulatie. Een tweede mogelijkheid is behandeling met een ablatieve laser zoals bijvoorbeeld een CO2 laser. Behandeling van pearly penile papules met de CO2 laser heeft een kortere herstelperiode. Behandeling door middel van electrocoagulatie is daarom vaak goedkoper dan met de CO2 laser. Echter zijn beide methoden even effectief en genezen de afwijkingen prachtig zonder littekens.

Komen pearly penile papules terug na behandeling?

De meeste personen zijn in ieder geval enkele jaren na behandeling klachten vrij en bij een groot gedeelte zullen de pearly penile papules ook niet meer terugkomen. Toch zijn er personen waarbij de pearly penile papules weer opnieuw terug zijn gekomen na behandeling. U kunt dan veilig een tweede behandeling ondergaan. Het is belangrijk de pearly penile papules volledig te verwijderen anders is er een grotere kans dat deze terugkomen. Laat u daarom behandelen in een centrum met expertise op dit gebied door een dermatoloog.

Wordt de pearly penile papules behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, de afwijkingen worden niet als een ziekte beschouwd en daarom wordt in Nederland de behandeling van pearly penile papules niet vergoed door de zorgverzekeraars. De dermatoloog kan u meer informatie geven over de actuele prijzen. De prijzen van de behandeling zijn afhankelijk van het type behandeling dat u kiest, namelijk met de ablatieve CO2 laser of door middel van electrocoagulatie.

Wat kost een behandeling van pearly penile papules?

De kosten van de behandeling met de CO2 laser en met electrocoagulatie kunt u terugvinden in de prijslijst van de Roosevelt Kliniek.

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?


    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.