Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Twijfelt u of kunt u hier geen antwoord vinden? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder!

Wat zijn PPP?

Pearly penile papules (PPP) zijn goedaardige bultjes die op de rand van de eikel zitten. Ze hebben meestal de kleur van de huid, maar kunnen soms ook wat donkerder of lichter van kleur zijn. Het is geen ziekte of bijzondere afwijking, het wordt gezien als een variant van de normale huid. In principe zijn er geen lichamelijk klachten, behalve dat het vaak als cosmetisch storend of hinderlijk wordt ervaren.

Is PPP besmettelijk?

Pearly penile papules zijn volkomen onschuldig en zijn niet besmettelijk.

Is de PPP behandeling pijnlijk?

De behandeling van PPP is niet pijnlijk, omdat deze onder verdoving wordt uitgevoerd. De huid kan van te voren door uzelf worden verdoofd door het aanbrengen van een verdovende crème 1 uur van te voren. Deze crème is alleen op voorschrift van de arts verkrijgbaar. Als er geen verdovende crème is aangebracht, kan de huid ook verdoofd worden met enkele prikjes. Dit klinkt heel pijnlijk, maar door het toepassen van  een verfijnde techniek voelt u hier weinig van.

Zijn er risico’s van PPP behandeling?

Door het gebruik van lokale verdoving kan er soms een kleine bloeduitstorting ontstaan, deze trekt binnen enkele dagen vanzelf weg. Na de behandeling ontstaat er een soort van schaafwond. De huid wordt niet gehecht. Door de huid dagelijks te douchen, treedt er eigenlijk nooit een infectie op. U krijgt na de behandeling uitleg hoe het beste de huid te verzorgen.

Heeft PPP behandeling invloed op het gevoel in de eikel?

Nee, de behandeling heeft geen invloed op het gevoel van de eikel of op het krijgen van een erectie. Wel kan het in de eerste paar weken,  als de huid nog niet helemaal genezen is, gevoelig zijn.

Ben ik na PPP behandeling er voorgoed vanaf?

Ja, na een PPP behandeling komen de bultjes in principe niet meer terug, tenzij u gemerkt heeft dat voor de behandeling er nog steeds bultjes bijkwamen. Dit kan bij mensen jonger dan 20 jaar soms nog het geval zijn.